0182 – 20 50 24 info@novadens.nl

Duurzame verpakkingen zijn niet meer weg te denken. Zo wil de Europese Unie de verkoop van plastic verpakkingen terugbrengen. Hoe zorg je nu dat je producten wel goed verpakt zijn, maar dan zonder plastic? We lichten twee verpakkingsoorten uit:

Papieren verpakking

Papieren verpakkingen zijn functioneel en goed voor het milieu. Doordat papier recyclebaar en hernieuwbaar is, is het een prachtig duurzaam alternatief voor plastic. Wist je dat een Nederlander gemiddeld 115 kilo aan papier per jaar gebruikt? Daarvan wordt 75 kilo gerecycled. Steeds meer producten kunnen met papier worden verpakt, vraag wat de mogelijkheden zijn.

Biobased Composteerbare folie

De folie bestaat uit een basislaag van herwonnen cellulose (uit houtpulp). Het zorgt ervoor dat de folie geschikt is voor direct contact met voeding. Het hernieuwbare gedeelte bedraagt meer dan 95% en de folie is voorzien van alle relevante voedselveiligheids- en composteerbaarheidscertificaten. Ook zie je dat deze folie nog weleens gecombineerd kan worden met papier, een win-win.

Wil jij aan de slag met een duurzame verpakking voor jou product? Neem contact op!