Probeer nu de toekomst van Pepermunt

Duurzaamheid staat vanaf het begin bij Novadens al hoog op de agenda.  Gestart met Fairtrade pepermunt en hiermee de markt benaderd. Nadat de Fairtrade pepermunt niet meer geproduceerd ging worden zijn we direct verder gaan kijken naar een duurzaam alternatief. Met het alsmaar groter wordende probleem van de plasticsoep, was een duurzame verpakking een logische stap.

COMPOSTEERBARE VERPAKKING

Door een intensieve samenwerking met de leverancier, drukker en onze productie, kunnen we met trots ons pepermuntje in composteerbare verpakking introduceren. Deze verpakking sluit naadloos aan bij de wens van veel van onze relaties om zorgvuldig om te gaan met fossiele grondstoffen. 

Een belangrijk onderdeel van een sustainable levenscyclus van producten betreft de periode na gebruik van een product. Wordt het afval en komt het op de grote berg terecht waardoor het een bijdrage levert aan de milieuproblematiek in de wereld? Of wordt het product aan het einde van zijn levensfase een onderdeel van het milieu doordat het biologisch afbreekbaar is en een bijdrage levert aan het natuurlijke evenwicht doordat het een voedingsstof wordt voor bomen, planten en algen die weer zorgdragen voor voldoende zuurstof?