Composteerbare Pepermuntverpakkingen

Door een intensieve samenwerking met de leverancier, drukker en onze productie, kunnen we met trots ons pepermuntje in composteerbare verpakking introduceren. Deze verpakking sluit naadloos aan bij de wens van veel van onze relaties om zorgvuldig om te gaan met fossiele grondstoffen. 

DUURZAAMHEID BIJ NOVADENS

Duurzaamheid staat vanaf het begin bij Novadens al hoog op de agenda.  Gestart met Fairtrade pepermunt en hiermee de markt benaderd. Nadat de Fairtrade pepermunt niet meer geproduceerd ging worden zijn we direct verder gaan kijken naar een duurzaam alternatief. Met het alsmaar groter wordende probleem van de plasticsoep, was een duurzame verpakking een logische stap.
 

Vraag je gratis proefverpakking composteerbare pepermuntverpakkingen aan

 

COMPOSTEERBARE VERPAKKING

Een belangrijk onderdeel van een sustainable levenscyclus van producten betreft de periode na gebruik van een product. Wordt het afval en komt het op de grote berg terecht waardoor het een bijdrage levert aan de milieuproblematiek in de wereld? Of wordt het product aan het einde van zijn levensfase een onderdeel van het milieu doordat het biologisch afbreekbaar is en een bijdrage levert aan het natuurlijke evenwicht doordat het een voedingsstof wordt voor bomen, planten en algen die weer zorgdragen voor voldoende zuurstof?

PLASTIC VOOR IN DE GFT CONTAINER

De verpakking die door Novadens wordt gebruikt is gemaakt van 100% hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen is composteerbaar. Dit betekend dat deze verpakking bij het GFT afval mag en als compost zal worden verwerkt! Onze verpakking zorgt als plastic verbruiksartikel voor een minimale impact op het milieu en wordt het gebruik van fossiele grondstoffen tot een minimum beperkt. De composteerbare verpakking wordt daarnaast ook nog zo veel mogelijk klimaat neutraal vervaardigd, dan wel met een zo laag mogelijke co2 waarde.

Pepermunt in composteerbare verpakking

ER IS MEER!

Maar we gaan bij Novadens nog een stapje verder. Niet alleen de folie is composteerbaar, ook de blokzak (inclusief ventster) met ca. 180 pepermuntjes is composteerbaar. Tevens is de sticker, de lijm en de gebruikte inkt volledig composteerbaar. Novadens kijkt naar het totale product en alles mag na verbruik in de groene GFT bak! De pepermunt in de verpakking komt bij onze Nederlandse producent vandaan en niet van buiten de landsgrens. Ook op deze manier proberen wij een zo laag mogelijke co2 waarde te bewerkstelligen. 

SUIKERREDUCTIE

Uiteindelijk gaat het bij een pepermuntje om een frisse smaak die het geeft. Voor het grootste gedeelte bestaat pepermunt uit suiker. Novadens heeft hierbij bewust gekozen voor een variant van maximaal 2 gram. Voldoende voor een frisse adem en een minimale inname van suiker.