Speciale zorglijn voor suiker en zout

Speciaal voor ziekenhuizen en zorginstellingen hebben we bij Novadens een zorglijn ontwikkeld. Deze lijn bestaat uit een Fairtrade suikerstick, een creamerstick, een zoetstofstick en zout. Onderzoek toont aan dat de inname van met name suiker en zout momenteel ongezond hoog is. Voor dat probleem hebben we een uitgekiende oplossing gevonden: onze ‘afgeslankte’ zorglijn.

Neem je Fairtrade suikersticks bij ons af,
dan neemt het suikergebruik met 40% af

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar toch is het écht waar. De Fairtrade suikerstick van Novadens bevat niet de standaard hoeveelheid van 5 gram suiker, maar slechts 3 gram suiker. Daardoor zit er in de Fairtrade suikerstick van Novadens 40% minder suiker. Bij een suikerstick gaat bijna iedereen ervan uit dat één portie voldoende is. Daardoor doet praktisch iedereen 40% minder suiker in de koffie en thee. Een gezonde zaak. Daarnaast is de suiker van Novadens ook nog eens een Fairtrade product. Zodat de boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun product en je ze als afnemer helpt een duurzame toekomst op te bouwen.

Neem je zout bij ons af, dan neemt het zoutgebruik zelfs met 50% af

De zoutinname bij Nederlanders ligt momenteel veel te hoog en is een serieus probleem aan het worden. Daarom gaan we bij Novadens bij onze zoutverpakkingen zelfs nog een stapje verder. We hebben de portieverpakking gehalveerd van 1 gram naar 0,5 gram. Omdat de meesten maar één portie zout gebruiken, realiseer je daarmee een afname van het zoutverbruik van bijna 50%.

Onze creamerstick en zoetstofstick maakt de zorglijn compleet

Om onze zorglijn compleet te maken hebben we bij Novadens ook een creamerstick van 2,5 gram en een zoetstofstick 0,5 gram aan ons assortiment toegevoegd.

Onze zorglijn is voor alle bedrijven die gezond en duurzaam willen opereren

Wij nodigen alle bedrijven en organisaties waar gezondheid en duurzaamheid voorop staat van harte uit om van onze zorglijn gebruik te maken. Immers: hoe meer mensen minder suiker en zout gebruiken, hoe beter. En hoe meer mensen Fairtrade suikersticks gebruiken, hoe beter de boeren in de ontwikkelingslanden boeren.

Vraag meteen gratis en vrijblijvend een offerte aan!