De voordelen van personalisatie

Novadens zet zich al jaren in voor innovatieve oplossingen in de Food & Care markt. Daarbij richt Novadens zich op de zonnebranddoekjes van Sunwipe en fair-trade producten zoals pepermuntjes en suikersticks. Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe innovaties heb ik met veel partijen om de tafel gezeten. Ondanks al die unieke wensen kwam er een belangrijke vraag veelvuldig naar voren: “Is het mogelijk om mijn pepermuntjes, suikersticks, koffieproducten en snoepgoed ook te personaliseren met mijn merk?”. 

Wil jij jouw merk meer slagkracht geven? Lees dan vooral door!

Het personaliseren van suikersticks, bedrukte pepermuntjes of koffiekoekjes is vaak aan de prijzige kant. Vooral voor kleine ondernemers of horecagelegenheden is het soms onhaalbaar om dit krachtige middel in te zetten. Daarbij komt dat veel drukkers alleen in hoge oplages leveren. Dit betekent dat er vaak een gigantische voorraad in het magazijn stil ligt. Dit is vaak zoveel dat het over de houdbaarheidsdatum gaat en weggegooid moet worden. Op basis van deze twee problemen is Novadens aan de slag gegaan met een oplossing. 

Het resultaat?

Novadens levert nu bedrukte en gepersonaliseerde koffiekoekjes, chocolaatjes, melkcups, suikersticks, pepermuntjes en snoepgoed in kleine oplages voor een vriendelijke prijs. Vandaag wil ik samen met jullie kijken naar de mogelijkheden voor al die horecagelegenheden, kleine ondernemers en zelfs het MKB. We beginnen met de een korte uitleg wat wij onder promotiematerialen verstaan en de voordelen van gepersonaliseerde promotiematerialen. De mogelijkheden zullen je verrassen. 

Wat zijn promotiematerialen precies?

Promotie wordt vaak verward met reclame, maar dit is absoluut niet het geval. Promotiematerialen worden ingezet om een merk of product onder de aandacht te brengen. Dit hoeft niet altijd als een advertentie, poster of reclamespotje te zijn. Voorbeelden van promotiematerialen zijn:

 • Bedrukte pepermuntjes
 • Bedrukte koffiekoekjes
 • Bedrukte vlaggen
 • Bedrukte ballonnen 
 • Bedrukte pennen

Wat zijn de voordelen van gepersonaliseerde promotiematerialen? 

De kracht van reclame zit hem in de herhaling. Koffieproducten zoals koffiekoekjes, melkcupjes en suikersticks maken de marketingstrategie compleet. Je maakt indruk met unieke koffieproducten die niet bij elke andere ondernemer op het koffieschoteltje liggen. Het laat zien dat jij jouw merk serieus neemt en heeft een extra momentje van aandacht bij uw klanten. Een nog beter product om deze strategie op los te laten zijn de los verpakte pepermuntjes. Deze verdwijnen namelijk in de broekzakken, handtasjes of jaszakken. Dit zorgt voor een contactmomentje op een later moment. Zodra de klant op en later tijdstip het pepermuntje uit zijn zak haalt, denkt diegene toch weer even aan jouw merk. Kortom, het personaliseren van de koffieproducten, snoepgoed en pepermuntjes levert jouw merk meer slagkracht

Bedrukte pepermunt met logo
Een voorbeeld van bedrukte pepermunt met logo

Welke producten biedt Novadens aan?

Bij Novadens denken wij mee met wat onze lokale ondernemers en horecagelegendheden echt nodig hebben. Om deze reden wil ik 5 top producten van Novadens laten zien. Daarbij bespreek ik wat de mogelijkheden zijn en hoe deze gepersonaliseerde promotiematerialen bijdragen aan de merkbekendheid. Graag laat ik daarbij een aantal voorbeelden van deze topproducten zien en leg ik uit waarom u deze kans niet wil missen. Naast de lage kosten bedrukken wij de producten namelijk ook in kleine oplages. Ideaal voor het bedrijf en de portomonnee. Welke producten ga ik bespreken?

 1. Pepermunt met logo
 2. Koffieproducten en koffiekoekjes
 3. Zout en suiker
 4. Sunwipe
 5. Sauzen 

Let op! Deze kans wil je niet missen.

Het personaliseren van pepermunt met logo

Het grootste voordeel van bedrukte pepermunt is dat jouw klant op een later tijdstip nog eens contact heeft met het bedrijf. Dit contactmomentje kan het verschil maken tussen een belletje, e-mailtje of bezoekje aan jouw bedrijf in plaats dat van een concurrent. Daarnaast is het ook mogelijk dat bekenden of familieleden van de klant het logo van jouw bedrijf ook nog een keer voorbij zien komen. Een ander voordeel is dat je laat zien dat je serieus bezig bent met het merk en het bedrijf. Dit kan in sommige gevallen bijdrage aan de beslissing om nog een keer terug te komen bij jouw horecagelegenheid. Natuurlijk begrijpen wij bij Novadens dat jehier wel eens naar gezocht heeft en bij groothandels uitkwam. Vaak liggen de prijzen hier hoog en leveren zij niet in kleine oplages. Novadens ziet hier een opening om bij te dragen aan jouw merkbekendheid. Wij personaliseren en bedrukken jouw pepermunt al vanaf 10.000 stuks, maar wij draaien onze handen niet om voor oplages van 1.000.000. Zo leveren wij onze dienst voor elke bedrijfsgrootte. Daarbij denken wij ook niet alleen aan de voordelen voor het bedrijf, maar ook die van jouw klanten. Novadens levert haar pepermuntjes in het formaat van 2 gram. Normale pepermuntjes zijn ongeveer 4 tot 5 gram. Door het gewicht te halveren neemt je klant ook de helft minder suiker tot zich. Zo werken we samen aan een gezondere samenleving

Waarom kies je voor Novadens?                                                                                                            

 • Novadens kan pepermunt in full color bedrukken
 • Wij bedrukken in kleine oplages vanaf 10.000 stuks
 • We kijken samen wat de beste optie is voor jouw bedrijf en doelen
 • Lagere suikerconsumptie voor de klanten
 • Haalt meer toegevoegde waarde uit presentjes


Personaliseer je koffieproducten en koffiekoekjes

Een kopje koffie is niets zonder het iconische trio: de suikerstick, het melkcupje en natuurlijk het koffiekoekje. Het zoete hapje is vaak een welkome oppepper voor de harde werker en relaxende dagjesmensen. Deze koekjes komen in alle soorten en maten. Novadens wil van deze standaardproducten een unieke ervaring maken. Met het bedrukken van de koffieproducten maakt je van elk kopje koffie een visitekaartje. Daarnaast heeft het ook een zakelijk doeleinde en dat is het promoten van jouw merk.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Met name de mogelijkheid die Novadens de horeca en bedrijven biedt om op verschillende producten hun logo te drukken. Neem hierbij de koekjes, waarbij de klant uit verschillende mixen kan kiezen en al vanaf 19.500 stuks kan afnemen. We hebben 2 Hollandse mixen, 3 mixen met gechocolateerde koekjes en ook behoort het bekende speculoosje tot de mogelijkheid. Bij de grotere partijen start een private label koek bij een afname van 700.000 stuks, nu kan iedereen zijn eigen folie laten maken. Dit kan ook voor de chocolaatjes puur of melk, deze kunnen ook vanaf 19.500 stuks (full colour) al met eigen logo geleverd worden. Om alles verder aan te kleden kunnen we ook creamersticks, canderel en melkcups met logo bedrukken

Waarom kies je voor Novadens?

 • Groot assortiment koffiekoekjes en koffieproducten
 • Het verpakken en bedrukken van chocolaatjes
 • Koffieproducten bedrukken vanaf 19.500 stuks
 • Maakt van elk kopje koffie een unieke ervaring
 • Concurreren met de grotere ondernemingen met een lager budget
 • Gepersonaliseerde stroopwafels vanaf 150 stuks (extra handig voor beurzen)

Bedrukte stroopwafels met logo

Voorbeeld van bedrukte stroopwafeltjes

Zout en suiker gepersonaliseerd verpakken

Kleine zakjes zout en suiker zijn veelgeziene producten in horecagelegenheden. Novadens biedt nu ook gepersonaliseerde verpakkingen voor deze bijproducten. Ook bij deze producten denken wij graag aan de gezondheid van jouw klanten. Om deze reden hebben wij een innovatieve oplossing voor de overconsumptie van suiker en zout. Novadens heeft ook een zoutsachet ontwikkeld in een 0.5 gram verpakking. Momenteel is een portieverpakking standaard 1 gram, wat eigenlijk veel te veel is. Een mens heeft maximaal 6 gram nodig, maar 85% van de Nederlanders zit hierboven. Door met deze 0.5 grams portieverpakkingen te werken, wordt het zoutgebruik al met 50% gereduceerd. Wij denken niet alleen mee in het verminderen van het zout, maar ook over het verminderen van de suikerinname. Zo hebben we een suikerstick welke is afgevuld met 3 gram fairtrade suiker. Hiermee realiseren we een reductie van 40% t.o.v. de vele standaardsuikersticks.

Waarom kiest u voor Novades?

 • Kleinere verpakkingen dus langere levensduur van de voorraad per kilo
 • Het reduceren van suiker- en zoutiname door uw klanten
 • Gepersonaliseerde verpakkingen met een logo voor extra impact
 • Draag bij aan de gehele marketingstrategie

Los zakjes zout van een halve gram

Voorbeeld kleine zoutverpakkingen van 0,5 gram

Sunwipe voor sterke bescherming tegen de zon

Sunwipe is een uitzondering op het verhaal in deze blog. Dit product personaliseren wij niet, maar staat dicht bij ons hart. Als je wilt weten waarom ik een persoonlijke band hebt met dit product, dan nodig ik je graag uit om deze blog te lezen. Zoals we allemaal weten is het gevaarlijk om de huid niet te beschermen voor de kracht van de zon. In mijn leven heb ik veelvuldig op stranden en zonnige plekken mogen vertoeven. Daarbij heb ik mezelf niet altijd goed beschermd met alle gevolgen van dien. Om het aanbrengen van zonnebrand eenvoudiger en prettiger te maken, heb ik Sunwipe ontwikkelt. Dit zonnebranddoekje maakt het makkelijk om zonnebrand op de belangrijkste plekken zoals de benen, schouders, gezich, borst en armen aan te brengen. De Sunwipe beschermt je voor de schadelijke effecten van een middagje genieten van de zon op het terras, festival of in het pretpark. De zomer staat weer voor de deur en daarom wil ik Sunwipe nog een keer onder de aandacht brengen. 

Wat is Sunwipe?

 • Per stuk verpakt doekje welke is geïmpregneerd met 14ml zonnebrand factor 30.
 • Ideaal voor speeltuin, golfbaan, terras, onderweg en wanneer je je fles vergeten bent.
 • Lekt niet, en 1 doekje is voldoende voor hoofd, hals, armen en benen.
 • Altijd bescherming bij de hand op de momenten dat de zon gaat schijnen.

Dit zijn de Sunwipes van Novaden

Personaliseer sausverpakkingen

Idealiter komen jouw klanten gelijk een vorkje meeprikken. Je maakt natuurlijk de heerlijkste gerechten, lunches en snacks en daar hoort een sausje bij. Zo een lelijke klodder op het bord draagt niet echt bij aan de uiterlijke schoonheden van een topgerecht. Daarom komt Novadens nu met de perfecte oplossing voor alle horecagelegenheden die hun gerechten willen voorzien van de perfecte sauscups. Momenteel zijn we ook aan het kijken om kleine oplagen (biologische) sauzen af te vullen vanaf 500 kilo, private label. Dit komt neer op 20.000 cups van 25 gram. Alle mogelijke sauzen kunnen we verpakken, van biologisch tot aan glutenvrij en allergenen vrij. Al eens een satésaus geproefd die vrij is van allergenen en E-nummers? Wij kunnen het! Vergeet ook de bekende Zaanse mayonaise niet, welke wij voor de horeca in tubes van 30 ml hebben. Te verkrijgen in 3 smaken, Zaanse Mayonaise, Zaanse ketchup en de Zaanse Mosterdmayo. 

Let op! Wij zijn bezig met de ontwikkeling van dit product. Heb je interesse? Neem dan contact op met Novadens.

Waarom kies je voor Novadens?

 • Biologische sauzen zonder E-nummers
 • Gepersonaliseerde verpakkingen 
 • Breed assortiment

Biologische sauzen in gepersonaliseerde verpakkingen in kleine oplages

Voorbeelden van Biologische sauzen bij Novadens

Wat levert Novadens nog meer?

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden voor het verhogen van jouw merkbekendheid eindeloos. Novadens levert je graag gepersonaliseerde promotiematerialen voor op beurzen, het terras of in het kantoor. Buiten deze 5 topproducten leveren wij uiteraard nog een aantal andere diensten en producten binnen de Food & Care markt. Zo bedrukken wij ook blikken als relatiegeschenk of presentje voor jouw gasten. Op deze manier brengt je het merk nogmaals onder de aandacht van jouw potentiële klanten. 

Heeft deze blog je geïnspireerd om jouw merk meer slagkracht te geven? Neem dan eens contact op met Novadens voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor jouw onderneming.