5 voordelen van composteerbare folie

Composteerbare folie is de veprakkingstrend van 2019. Deze duurzame verpakkingen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens een goed promotiemateriaal. Novadens specialiseert zich namelijk in het bedrukken van pepermunt met logo. De traditionele verpakkingen van plastic worden nu vervangen voor duurzame verpakkingen van composteerbare folie. Deze folie bestaat uit 100% hernieuwbare grondstoffen en kan dus mee met de GFT-bak. Zo levert de gebruiker een bijdrage aan het milieu en heeft mooie promotiematerialen. Lees hieronder de 5 voordelen van composteerbare folie.

De 5 voordelen van composteerbare folie

  1. Verminder het gebruik van fossiele grondstoffen
  2. Beperkt de schadelijke invloed op de groter wordende plasticsoep
  3. Minder co2 door klimaatneutrale processen
  4. Bedrukken in full-colour vanaf kleine oplage
  5. De biologisch afbreekbare verpakking draagt bij aan een natuurlijk evenwicht

1. Verminder het gebruik van fossiele brandstoffen

Plastic is een product dat vervaardigt wordt uit fossiele grondstoffen. De composteerbare folie bestaat echter uit 100% hernieuwbare en natuurlijke grondstoffen. Dit betekent dat er geen fossiele grondstoffen nodig zijn om de duurzame verpakkingen te vervaardigen. Novadens ziet namelijk een belangrijke ontwikkeling in de markt. Nu de grondstoffen langzamerhand opgebruikt worden en de impact op het milieu duidelijk te meten is, wil Novadens juist een positieve impact hebben. Door het bedrukken van duurzame verpakkingsmaterialen zet het bedrijf een stap richting de toekomst.

2. Beperkt de schadelijke invloed op de groter wordende plasticsoep

De plasticsoep verstopt onze oceanen en heeft een negatieve invloed op allerlei ecosystemen. Zeedieren zoals dolfijnen, schildpadden, vissen en andere wezens kunnen verstrikt raken in de plastic. Of zij slikken stukjes plastic in en overleven deze plasticsoep niet. Novadens ziet dit als een slechte ontwikkeling en wil de natuurlijke ecosystemen op het land, in de zee en in de lucht beschermen. De composteerbare folie draagt bij aan een leefbare wereld waarin plastic geen negatieve impact heeft. Kies dus voor duurzame verpakkingen en verminder jouw impact samen met Novadens.

3. Inkt, lijm, verpakkingen en stickers ook afbreekbaar

Naast de afbreekbare verpakkingen zijn er uiteraard ook andere materialen gemoeid met het verpakken van pepermunt. Ook deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en brengen geen schade toe aan het milieu. De inkt en lijm bestaan uit biologisch afbreekbare grondstoffen. Naast de folie voor de pepermuntjes gebruiken wij ook karton dat uit gerecycled materiaal vervaardigd is en ook de stickers laten geen negatieve voetafdruk achter op het milieu. Dit zorgt ervoor dat ons gehele product voldoet aan de richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

4. Bedrukken in full-colour in kleine oplagen

Novadens bedrukte de pepermuntjes al in full-colour met eigen logo, maar dan op normale verpakkingen. Nu is het ook mogelijk om de duurzame verpakkingen voor pepermuntjes te bedrukken. Dit kan in full-colour en is een uitstekend promotiemateriaal voor horecagelegenheden, beurzen of exposities en voor bedrijven als opfrisser. Op deze manier maak jij van jouw weggevertje een duurzaam visitekaartje. Heb jij interesse in bedrukte pepermuntjes in composteerbare folie? Vraag een proefverpakking aan en kijk wat er mogelijk is op onze menukaart.

5. De biologisch afbreekbare verpakking draag bij aan een natuurlijk evenwicht

Naast de bovengenoemde voordelen is er nog een belangrijke eigenschap van de composteerbare folie. Dat is de natuurlijke levenscyclus van het product. Na het gebruik is het mogelijk om de duurzame verpakkingen te verwerken als voedingsstof voor bomen, planten, groente, algen en andere planten die zorgdragen voor zuurstof en voeding. Op deze manier is de folie een trend die past binnen de circulaire economie en draagt bij aan de toekomst van de wereld. De verpakkingen mogen gewoon in de GFT-bak of op de composthoop. Dat is toch een geweldige vervanger voor vervuilende plastic verpakkingen


Lees verder onder dit voorbeeld van een composteerbare perpermuntverpakking

Er is nog zoveel meer te vertellen over de composteerbare folie van Novadens. Heb je vragen of wil je meer informatie over de duurzame verpakkingen van composteerbare folie? Lees hier verder of neem contact op met Novadens. We vertellen je graag alles over de opties en hebben proefverpakkingen beschikbaar. Je vraagt deze aan via deze link of via onderstaande formulier! Doe het milieu een plezier en stap over van plastic naar duurzame verpakkingsmaterialen van Novadens.